חיסכון במים

חיסכון במים - עצמאות כלכליתחסכון במים בביתכם הוא חלק מסלוגן נפוץ ואף נדוש שהתקשורת מזמזמת באוזני האזרח הקטן ללא הפסקה זה כבר שנים, מעצבן אך נחוץ.

ישנן שיטות שונות אותן פשוט לאמץ כדי לא רק לתרום לחסכון המים של ישראל כי אם גם על הכיס שלך. נוכח תעריפי המים העולים, חיסכון במים הופך להיות מרכיב מרכזי בצרכנות נבונה וחיסכון בהוצאות הבית.

חוסכים במי גינה

תחזוק גינות ישראל צורך כ-180 מיליון מ"ק בשנה, כל שאנו צריכים לעשות הוא לשנות הרגלים מינורים בשגרת תחזוק הגינה כדי להביא לשינוי בצריכת המים הישראלית ולחסוך במים בבית.

השקיעו בצמחים חסכוניים

שנייה לפני שאתם עומדים בפני הקמת גינה חדשה ורצים למשתלה לקנות את מה שנראה הכי טוב, הפנימו קריטריון לא פחות חשוב, כמות צריכת המים של הצמח. קנייה של שתילים ועצים שדורשים פחות מים יחסכו במים וכך גם בכסף. אז נכון, "צמחים חוסכי מים" סובלים מתדמית רעה של צמחים מדבריים ולא שופעים, אך בהרבה מהמקרים אין זו האמת, ישנם צמחים רבים שנהנים מחזות מרשימה ופורחת כך למשל, הקאיסלפיניה, שיח-עונתי גדול בעל פריחה ססגונית המגיע עד לשני מטרים.

כדי ליעל את המטרה לשמה התקבצנו, חסכון במים בבית, חשוב שתלמד את צרכיו של כל צמח, בין אם זה תכונותיו, העומק אליו שורשיו מגיעים ונקודות של שמש וצל, כך לא תחסוך רק במים אלא גם תטיב את גידולם של הצמחים ותזכה לגינה מטופחת יותר.

מדדו את כמות המים ההולכים להשקיה

טרם פתיחת השיבר, הנה כמה נתונים לגבי צרכי ההשקיה של כל גינה, נתונים חשובים לחסכון במים: גינה פרטית (כמאה מ"ר) עם כיסוי נרחב של דשא מצריכה השקיה של 60 מ"ק בשנה, אך תכנון נכון של השקית הגינה, תאפשר גם השקיה של 40 מ"ק לגינה ממוצעת בשנה, ועדין תזכו לתוצאות של גינה מלבלבת.

השקיה בשעות החושך

הקפד להשקות את הגינה בשעות נטולות שמש ככל האפשר, שעות הערב או הבוקר המוקדמות, ואם מתאפשר, גם הימנע מהשקיה בעת רוחות נושבות. כמו כן, פקטור חשוב לחסכון במים הוא הקשבה לצמחייה, אל תשקה את הגינה באופן אוטומטי אלא בדוק תחילה שהצמחים באמת צמאים, כמו סימנים של שינויי צבע, התקפלות העלים ועוד.

סינתטי, לא צמא

אופציה נוספת לחסכון במים בבית הוא מעבר לדשא סינטטי, אפשרות זו תחסוך לא רק במאות מ"ק לשנה, אלא תוריד מכתפיי הבעלים דאגות רבות של תחזוק והוצאה כספית אותם דשא תובע.

חוסכים במים בבית

חסכמים

לפני שאתה מתאמץ בלימוד שיטות החיסכון ומודד כמה זמן המים זורמים במקלחת, התקן בכל ברז בבית "חסכמים", אשר יחסכו לך כ-40 אחוז מצריכת המים בה אתה מורגל. ישנן שיטות נוספות ורבות לחסוך במים בבית, כמו "ניאגרה דו כמותית", מתקן פשוט שמאפשר לבחור את כמות המים הרצויה שתרד באסלה, מה שיכול לחסוך כ-30 אחוז מהמים שבזבזתם עד כה בשימוש באסלה.

מים לשתיה

 כאשר אנחנו מדברים על חסכון במים לשתיה אין הכוונה לבזבוז מים אלא בחסכון בהוצאות השוטפות שלנו – מי בר הם הזולים ביותר והשימוש בהם הידידותי ביותר לסביבה. מצד שני מים מינרלים בבקבוקים – יקרים, ופוגעים באיכות הסביבה כתוצאה מיצור והטמנת בקבוקי המים והשינוע. שימוש במתקן בר מים או מיני בר מים כרוך בעלות רכישת המכשיר והחלפת המסננים בו.

שימוש חוזר במים להשקיה

שיטות נוספות לחסכון במים בתוך הבית, בכניסה למקלחת נדירים המקרים שטמפרטורת המים הזורמים הינה ישר לטעמך, כך נוצר מצב בו המים מתבזבזים לריק עד שהטמפרטורה מתאזנת, לא כל כך תורם לחסכון המים בבית. במקרים כאלו, אפשר להניח דלי מתחת למים הזורמים ולהשתמש אחר-כך במים לצורכי השקיית עציצים, שטיפת הבית ועוד. שימוש נוסף שאפשר לעשות בשביל השקיית העציצים הוא שימוש חוזר במי בישול לא מתובלים, כמו מי פסטה, תפוח אדמה או ביצים מבושלות.

צמצום כמות הכלים המלוכלכים

משיטת חסכון המים בבית הזו קשה להתעלם, ספרתם פעם כמה כוסות אתם מבזבזים במהלך היום? כוס אחת בחדר עבודה, השנייה בארוחת הצהריים, עוד אחת בחדר שינה והרשימה עוד ארוכה, במקום להוציא מהארון כוס בכל פעם שאתם רוצים לשתות וכך להעמיס יותר כלים על האמון על שטיפת הכלים, אמצו כוס אחת או בקבוק אחד למהלך כל היום והצמידו אותם אליכם. כך שאם אתם עוזבים את חדר העבודה בבית לארוחת צהריים, אין שום סיבה שהכוס לא תצטרף אליכם למילוי יעודה.

הרגלים נכונים

שינויים קטנים להבדלים גדולים בחסכון המים בבית יכולים להתבצע בצחצוח שיניים או בשטיפת ידיים, אין שום סיבה הגיונית להשאיר את הברז דולף בזמן קרצוף השיניים או הידיים בסבון. את המכונית אפשר לשטוף גם באמצעות דלי מים ולא צינור מים שיגרור בזבוז מים מיותר. את המים הדולפים מהמזגן, ניתן לאגור בכערה ולייעד אותם לכלב או לחתול, גם העציצים לא יתלוננו אם יושקו.

 קראו גם על חיסכון בחשמל בבית.

אז מה היה לנו בכתבה:
באנר בנק אינפו
תמונה של לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית בעלת ניסיון עשיר, ליווי של אלפי לקוחות מרוצים והשתתפות בפורומים מקצועיים. מייסדת ומנהלת הפורטל בנק אינפו, המקום שמנגיש לכם את כל המידעבנושא פיננסי והשקעות נדל"ן.