יש לך עסק? הפחת ארנונה תחסוך לך סכומים ניכרים

בעל עסק? הפחתת ארונה תחסוך לך סכום ניכרבישראל קיימת מערכת מס מורכבת למדי, כאשר מיסים עירוניים מופרדים ממיסים שגובה המדינה. חישוב המיסים העירוניים, הארנונה, עשוי להיות מורכב למדי ועם השנים גם חלו הרבה מאוד שינויים בתחום זה. עבור בעלי עסקים רבים, חיובי הארנונה מהווים נטל לא קטן שלעיתים ניתן להפחית אותו.

מהם הקריטריונים שעשויים להשפיע על חיובי ארנונה? הידעתם כי יש דרכים רבות שיכולות להביא להפחתת החיובים? כל זאת ועוד, במאמר שלפניכם
פרשנות ומיסים

רבים סבורים שארנונה היא מס שגובה רשות מקומית או עירייה על פי קריטריונים בדוקים וברורים. למעשה, המציאות מורכבת יותר, דבר שמתקיים אגב בחבות של מיסים נוספים.

במהלך השנים חלו שינויים ואפילו מהפכים באופן שבו נביית הארנונה ובאופן שבו היא מחושבת. בעבר עסקו בנושא חוקים שירשה מדינת ישראל מהמנדט הבריטי ומאוחר יותר בוצעו תיקונים שונים שביקשו להחיל הסדרים שונים.

כיום, אמנם הרשויות המקומיות הן העוסקות בגבייה והן מפרסמות מדי שנה בשנה את צו הארנונה, אולם חקיקה מגבילה אותם בעניינים שונים. לא רק שהעריה לא יכולה לבצע שינויים בארנונה והעלאות מס כפי שהיא רוצה, אלא שהדבר אפילו נאסר עליה במפורש.

  • חשוב לדעת שלא פעם עיריות ורשויות מקומיות מבצעות טעויות בגביית המיסים.
  • חשוב לדעת שלא פעם עיריות גובות גביית יתר וניתן גם לקבל החזרים רטרואקטיביים.

חשוב לדעת שניתן לטעון טענות גם בפני בית המשפט ופעמים רבות קובע בית המשפט שיש לשנות החלטות של העריה.

התוצאה של כל ההיבטים שמנינו לעיל היא שלעסקים רבים (וגם לאנשים פרטיים) יש פעמים רבות בסיס מוצק לדרוש ולקבל הפחתה בארנונה על סמך קריטריונים שונים.

ארנונה ושטח המבנה

בישראל נהוג לבצע גבייה של ארנונה על פי שטח המבנה. לכאורה, מדובר בשיטה הגיונית וראויה שעל פיה בעל עסק גדול ישלם סכום משמעותי יותר מבעל עסק ששטחו קטן. לאמיתו של דבר, מסתבר שגם שטח של מבנה הוא דבר שנתון לפרשנויות שונות ואפילו כאן יש לא מעט חוסר אחידות ואפילו טעויות.

ישנן רשויות שנוהגות לבצע חיובים על פי שטח ברוטו. ישנן רשויות שנוהגות לבצע חיובים של ארנונה על פי השטח נטו. יותר מכך – יש רשויות שמחליטות להוסיף שטחים משותפים ואפילו ציבוריים, לא תמיד באופן נכון ולא תמיד באופן ראוי.

חברות שמתמחות בשירות של ייעוץ להפחתת ארנונה מצליחות לא פעם להביא להפחתה בזכות שיטת חישוב מתאימה שלקוחת בחשבון את השטח לאחר בדיקה.

ארנונה וסוג השימוש

חשוב להבין שלא רק שטח העסק הוא הקובע לעניין גביית ארנונה ולעניין האפשרות לקבל הנחה, הפחתה או החזרים. לא פחות חשוב משטח העסק במטרים רבועים הוא הסוג של העסק, הגדרתו ואופי השימוש במבנה.

חשוב להבין שעל פי רוב לא משנה מהי התכלית של המבנה "על הנייר". חשוב יותר לקבוע את אופי השימוש והוא אשר יקבע את החיוב בארנונה. יש כמובן הבדל בין חיובי ארנונה למגורים ובין חיובים לעסקים. יש הבדל בין חיוב בגין שטח שמשמש לייצור, בין שטחים של מנהלה, בין שטחים שמשמשים למטרות אחסון.
כדאי לזכור

  • ישנם עסקים שבהם ישנה אפשרות לקבל הפחה בארנונה בשל שינוי סוג השימוש.
  • יש עסקים שיכולים לקבל הפחתה בזכות ניצול של חוקים, תקנות או הנחות.
  • יש עסקים שיכולים לקבל הפחתה בחיובי המס בשל זיהוי של טעויות או בשל היכולת לפצל סוגים שונים של ייעוד, בתנאים מסוימים.
  • https://www.youtube.com/watch?v=ez-tj9lS_qw

ראו גם:

פתיחת עסק – כל השלבים שיש לעשות לפני פתיחת עסק

סוגי עסקים – עוסק פטור, עוסק מורשה, חברה בע"מ

אז מה היה לנו בכתבה:
באנר בנק אינפו
תמונה של לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית בעלת ניסיון עשיר, ליווי של אלפי לקוחות מרוצים והשתתפות בפורומים מקצועיים. מייסדת ומנהלת הפורטל בנק אינפו, המקום שמנגיש לכם את כל המידעבנושא פיננסי והשקעות נדל"ן.