במערכת הבנקאית בישראל בנק אוצר השלטון המקומי (בנק דקסיה ישראל) יועד להוות אמצעי העברת כספים מהממשלה אל הרשויות המקומיות ומוסדות השלטון המקומי, כאשר עיקר הפעילות העסקית הייתה קבלת כספים ופיקדונות מהמדינה והעברת הסכומים לרשויות המקומיות בצורת הלוואות, מענקים וכדומה, בנק אוצר השלטון המקומי העניק אשראי זה והרוויח מעמלות שונות ומפער ריביות.
הקמת הבנק על ידי המדינה
בנק אוצר השלטון המקומי היה בנק בבעלות המדינה מאז הקמתו בשנת 1953, המדינה יכלה להעביר את הכספים ישירות אל הרשויות המקומיות אך מטעמים של ניהול פיננסי נכון ויעיל יותר הוקם בנק מיוחד למטרה זו. בנק אוצר השלטון המקומי התמחה ועסק בלעדית בתחום של מימון שירותי ציבור ברשויות המקומיות בישראל. מרכיב ייחודי בהתנהלות הבנק אפשר לו לקזז מהכספים שהממשלה העבירה אליו לטובת רשות מקומית כזו או אחרת את הכספים שאותה רשות הייתה חייבת לבנק, לכן הבנק נהנה ממעמד של בנק ייחודי ללא חובות אבודים ולא מסופקים.
באופן טבעי מעובדת היותו בנק בבעלות המדינה, ויתרה מזאת, בנק שמטרתו הענקת אשראי לשלטון המקומי, בנק אוצר השלטון המקומי היה גם כר פורה למינויים פוליטיים לצד מינויים בנקאיים ראויים. כמו בכל גוף ממשלתי גם בבנק זה היו כשלים שנבעו מאילוצים פוליטיים כאלו ואחרים ובמקרים מסוימים חוסר יעילות שנבע מסיבות אלו ומהעובדה שלבנק לא היו מתחרים.
הפרטת הבנק והרכישה על ידי בנק דקסיה
בשנת 1997 החלה המדינה להפריט את בנק אוצר השלטון המקומי כחלק ממהלך אסטרטגי של הפרטת מגוון חברות ממשלתיות וכן ניסיון של בנק ישראל להמעיט בקיומם של בנקים קטנים וייעודיים שהיו יותר מועדים לקשיים וקריסות כלכליות. למרות תהליך ההפרטה בנק אוצר השלטון המקומי ומשרד האוצר חתמו בשנת 1998 על הסכם שקבע כי הבנק ימשיך להיות סוכן של החשב הכללי באוצר לצרכי העברת כספים לשלטון המקומי עד שנת 2008 – זאת לא מכרז או פתיחת השוק לבנקים נוספים.
במקביל איש עסקים ישראלי לשעבר, תושב ארה"ב בשם אבי רואימי החל לרכוש מניות של בנק אוצר השלטון המקומי והפך לבעל עניין בבנק. בשנת 2001 הופרט הבנק סופית כאשר כל אחזקות המדינה ושלושת הבנקים הגדולים נמכרו מחוץ לבורסה. קבוצת משקיעים בראשות בנק דקסיה העולמי ואיש העסקים אבי רואימי רכשו את גרעין השליטה בבנק, 65% מהמניות, 17% נותרו במרכז השלטון המקומי. קבוצת הרוכשים שילמה 71.5 מיליון שקל על השליטה בבנק.
בנק דקסיה הוא בנק צרפתי-בלגי שמתמקד בהענקת שירותי בנקאות ומימון למגזר השלטון המקומי ולרשויות ממשלתיות נוספות, הוא מהווה את הגורם הגדול ביותר בתחום זה באירופה.
בשנת 2005 ההסכם בין בנק אוצר השלטון המקומי למדינה הוארך, שוב ללא מכרז על ידי שר האוצר אברהם הירשזון והבנק המשיך לספק שירותי אשראי לשלטון המקומי. כמובן שהמהלך של הארכת ההסכם ללא מכרז גרם להרבה ביקורת ציבורית ופוליטית אך המהלך נחתם ובוצע למרות זאת.
שינוי שם לבנק דקסיה ישראל
בשנים לאחר הפרטת הבנק ורכישת השליטה בו על ידי בנק דקסיה פעילות הבנק המשיכה ושמו נותר בנק אוצר השלטון המקומי. בשנת 2007 בנק ישראל העניק לבנק אוצר השלטון המקומי רישיון בנקאי לרשויות מקומיות וב-2008 הבנק קיבל רישיון בנקאי מלא. לאחר מהלך זה שונה שם הבנק ל- דקסיה מימון ציבורי ישראל.
כיום הבנק פעיל במגזר השלטון המקומי וכן בשוק ההון וברכישת אג"ח סחירות. בנק דקסיה ישראל נסחר בבורסה בת"א והוא מעניק אשראי במיליארדי שקלים בכל שנה לרשויות מקומיות.