פוליסת ביטוח אובדן כושר עבודה נועדה לאפשר לנו לשמור על זרם ההכנסה שלנו גם במקרים בהם אנו מאבדים את היכולת לעבוד כרגיל למשך תקופות ארוכות. ביטוח זה הוא בגדר חובה עבור המפרנס העיקרי או המפרנסת העיקרית במשפחה לכל הפחות, משום שהוא נחוץ על מנת למנוע את התרחשותו של אסון כלכלי לאחר תאונה או מחלה קשה.
לכן, ככל שתקדימו לרכוש פוליסה מתאימה, כן ייטב. אך עם זאת, ישנם תנאים והגבלות אשר צריך להתכונן אליהם מבעוד מועד.
בחירת הפוליסה
ביטוח אובדן כושר עבודה נחלק ברוב המקרים לשני תחומים שונים. הפרשנות היא רחבה מאוד ולכן כדאי להגדיר היטב את מטרת הפוליסה, אחרת נוכל בקלות למצוא את עצמנו ללא כיסוי.
הראשונה היא אבדן מוחלט של היכולת לעסוק בכל עיסוק סביר ההולם את כישורינו. ישנן "מלכודות" מסוימות אשר צריך לדעת להגן על עצמנו מפניהן, וכדאי להגדיר בפוליסה מהו עיסוק סביר, שכולל את השכלתנו ואף את התחביבים והדברים שאנחנו אוהבים לעשות בזמננו החופשי.
האופציה השניה היא אבדן היכולת לעסוק במקצוע בו עסקנו בחמש השנים האחרונות. לשם הבהרה ניקח דוגמא של אדם שעסק בשיפוצים, וכעת נבצר ממנו להמשיך בעיסוק זה בשל מחלה או תאונת עבודה.
במקרה זה, חברת הביטוח תבחן אם האדם יכול לעסוק בתחומים אחרים. אם כן, ישנן חברות אשר מחייבות אותנו לעשות הסבה מקצועית לתחום אחר.
בכל מקרה של אבדן כושר עבודה, יש לזכור שנקבל 75% מהשכר שהיה לנו וזה לאחר שלושה חודשים מיום הפגיעה, כאשר צריך לעדכן את חברת הביטוח לפחות חודשיים לאחר הפגיעה. בדרך כלל תהיה לנו אפשרות לרכוש עם הפוליסה הרחבה ל25% הנותרים.
ביטוח אובדן כושר עבודה עשוי להיות חלק מפוליסת ביטוח תאונות אישיות.
בחירת חברה
אבל עוד לפני שניגשים לבחור את פוליסת הביטוח, חשוב לבחור את החברה שתבטח אתכם.
כמו בכל דבר, המחיר צריך להיות הדבר האחרון שמעניין אתכם. בסופו של עניין ביטוח עושים בתקווה שלא נצטרך להשתמש בו.
לכן הדברים שצריך לבדוק הם:
1. מה התנאים שהחברה מציעה.
2. כמה זמן החברה בשטח?
3. כמה תביעות היו לה?
4. המלצות מחברים, משפחה, אנשים שמכירים.
5. כתבות בתקשורת- איך החברה מתנהגת במקרה של תביעה?
6. שירות לקוחות- עד כמה הוא טוב?
7. מה קורה במקרה שרוצים לעזוב?
את כל התנאים האלו ועוד הרבה יש לבדוק לפני שבאים לבחור את פוליסת ביטוח אבדן כושר עבודה שמתאימה לנו.
לסיכום, יש הרבה חברות, ואנחנו צריכים לבחור את זאת שמציעה לנו את הפוליסה שהכי מתאימה לצרכים שלנו, למקצוע שאנחנו רוצים, לתחביבים שאנו עוסקים בהם.
עדיף שלא נחתום ישר בפגישה הראשונה, אלא נבקש זמן לחשוב על זה, ונשווה פוליסות.