איך עוברים בנק

איך עוברים בנקכמו תהליכים רבים בישראל, גם החלפת בנק כרוכה בבירוקרטיה מסוימת שעל הלקוח או הצרכן לבצע, בירוקרטיה שכוללת טפסים, סגירת התחייבויות ועוד גורמים כאלו ואחרים.

חשוב לציין כי מאז התערבות בנק ישראל בתהליכי החלפת בנק אל מול הבנקים המסחריים במדינה התהליך פשוט בהרבה וכמו כן קצר וזול מאשר מה שהיה בעבר בו הבנקים ניסו להקשות כמה שיותר על הלקוחות שרצו לעזוב אותם לטובת המתחרים.

התהליכים שעל הלקוח לעבור ולהשלים בדרך לביצוע החלפת בנק מגיעים כמובן לאחר ההודעה לבנק הנוכחי של הרצון לסיים את ההתקשרות עימו, לסגור את החשבון הקיים ולהעביר את הפעילות לבנק אחר.

אם ה"איום" לבצע החלפת בנק הוא לצורך שיפור תנאים בבנק הנוכחי, טקטיקה יעילה, לגיטימית ומקובלת מאוד, אז מאוד סביר שהבנק ייעתר לחלק או לכל דרישותיכם ובסופו של תהליך לא תצטרכו לעבור בנק ובכך לחסוך לעצמכם את כל התהליך שיוסבר בהמשך.

קבלת כל המידע הפיננסי לגבי החשבון

על פי הוראו בנק ישראל לכל הבנקים, הבנק הנוכחי של הלקוח חייב למסור פירוט מקיף, מלא ומעודכן של כל הנתונים הפיננסיים שרלבנטיים לחשבונו של הלקוח.

נתונים אלו משפיעים מאוד על הכדאיות של החלפת בנק כי הם קובעות את עיקר העלויות שנלוות למהלך שכזה. על הבנק לספק ללקוח, ללא תשלום, את הטופס המפורט – עד פעמיים בשנה על פי בקשת הלקוח. לצד הנתונים הפיננסיים היבשים שמפרטים את סך כל ההתחייבויות, תכניות החיסכון, מסגרות האשראי, פיקדונות, עמלות שנגבו ועתידיות, ייפויי כוח ועוד – על הבנק לציין במפורש את העליות שיהיו כרוכות במקרה של סגירת חשבון הבנק, פירעון מוקדם של הלוואות והתחייבויות שונות לבנק.

העלויות האלו יהיו הגורם המשפיע ביותר על ההחלטה הסופית האם לבצע החלפת בנק או לחכות. ככל שהעלויות גבוהות יותר הכדאיות פוחתת, יתכן מצב בו הבנק החדש שאתם שוקלים לעבור אליו יסכים לעזור בסגירת ההתחייבויות מול הבנק הנוכחי.

הטופס המפורט רלבנטי לדברים הבאים:

  • תמונת מצב אמיתית על כדאיות של החלפת בנק
  • רשימה מלאה של כל המשימות והנושאים שיש לסגור טרם העברת החשבון
  • העברת תמונת מצב פיננסית לבנק החדש כדי שזה יחליט על תנאים מתאימים עבורכם ועבורו

שלא יטרטרו אתכם לסניף בלי סיבה

כדי שלא תידרשו להגיע לסניף כמה פעמים כדי לבצע החלפת בנק ולסגור את כל הנושאים השונים רצוי להיערך מראש. פעולות יעילות לקידום התהליך הן:

  • העברת הוראות מדויקות ביותר לבנק הנוכחי לגבי סגירת ההתחייבויות שלכם כלפיו ושאר פעולות שצריכות להתבצע על ידכם.
  • מלאו טופס שיאפשר לכם לבצע הוראות עתידיות בטלפון או פקס כדי למנוע הגעה לסניף הבנק הישן שלכם.

תנו לבנק החדש לעבוד בשבילכם

הבנק אליו אתם עוברים יכול להוריד חלק מהעומס מביצוע הסידורים השונים שנלווים לתהליך של החלפת בנק. בקשו והסדירו מול הבנק החדש את הנושאים הבאים שהוא רשאי לעשות: להודיע לכל הגופים שגובים מהחשבון הישן כסף באמצעות הוראות קבוע ושאר כלים על פרטי החשבון החדש להמשך גבייה שוטפת, הודעה לכל הגורמים שמעבירים זיכויים לחשבון הישן על החשבון החדש, כרטיס אשראי חדש והעברה מסודרת של כל ההתחייבויות המתמשכות מהכרטיס של הבנק הישן.

חשוב להבין כי אפשר לבצע החלפת בנק של חלק מהפעילות ולא של כולה. אפשר לנהל חשבון עו"ש בבנק אחד ואת שאר ההתחייבויות בבנק שני, לעובדה זו יש משמעות בשיקולים ובהחלטות לגבי החלפת בנק. כמו כן, שימוש לב כי העמלה המקסימלית שניתן לגבות על סגירת חשבון היא 40 ש"ח בלבד.

אז מה היה לנו בכתבה:
באנר בנק אינפו
תמונה של לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית

לורן מוסייוף מומחית פיננסית בעלת ניסיון עשיר, ליווי של אלפי לקוחות מרוצים והשתתפות בפורומים מקצועיים. מייסדת ומנהלת הפורטל בנק אינפו, המקום שמנגיש לכם את כל המידעבנושא פיננסי והשקעות נדל"ן.